Ποιοί είμαστε;

Καλωσήρθατε! 

Η ομάδα “Παιδική – Βρεφική Διατροφή” δημιουργήθηκε και λειτουργεί στην πλατφόρμα του Facebook Groups στις 6 Σεπτεμβρίου 2012 απο γονείς και έως και σήμερα λειτουργεί ως ένα κομβικό σημείο για χιλιάδες γονείς και κηδεμόνες στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό. Η διαχείριση και τα μέλη της προσφέρουν αφιλοκερδώς τις εθελοντικές υπηρεσίες τους προς ενημέρωση περί διατροφής για βρέφη και νήπια.

Η παρούσα σελίδα δημιουργήθηκε με στόχο να ταξινομήσει και να βοηθήσει τα μέλη της ομάδας να περιηγηθούν στα υλικό της ομάδας και να αναζητούν ποιο εύκολα ό,τι χρειάζονται. Το περιεχόμενο της σελίδας στηρίζεται στις συστάσεις των WHOAAPΕθνικού Διατροφικού Οδηγού για βρέφη, παιδιά και εφήβους καθώς και έγκριτες πρόσφατες επιστημονικές μελέτες που επαναπροσδιορίζουν τις υπάρχουσες οδηγίες όταν κρίνεται απαραίτηρο για την εισαγωγή βρεφών στις στέρεες τροφές και τις οδηγίες σίτισης ανάλογα με την ηλικία. Στο τέλος κάθε δημοσιεύσης ο επισκέπτης μπορεί να βρει την τεκμηρίωση του περιεχομένου.

Η περιήγηση στη σελίδα προϋποθέτει ότι έχετε διαβάσει, κατανοήσει και αποδεχτεί τους ακόλουθους όρους και προϋποθέσεις χρήσης.

Για οποιαδήποτε απορία ή διεύκρινιση, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της φόρμας επικοινωνίας.

  1. Η σύσταση της σελίδας έχει πληροφοριακό χαρακτήρα πάνω σε συγκεκριμένη φιλοσοφία, και ενημερώνεται από τις συστάσεις των WHO, AAP, Εθνικού Διατροφικού Οδηγού για βρέφη, παιδιά και εφήβους καθώς και έγκριτες πρόσφατες επιστημονικές μελέτες που επαναπροσδιορίζουν τις υπάρχουσες οδηγίες όταν κρίνεται απαραίτηρο για την εισαγωγή βρεφών στις στέρεες τροφές και τις οδηγίες σίτισης ανάλογα με την ηλικία.
  2. Η σελίδα, στα πλαίσια του σεβασμού του αγνού και ανώριμου πεπτικού συστήματος των βρεφών, υποστηρίζει την εισαγωγή ενός βρέφους στις στέρεες τροφές με λαχανικά, κρέας, φρούτα, δημητριακά και γαλακτοκομικά χωρίς πρόσθετα συντηρητικά και ζάχαρη, επιλέγοντας για το καθημερινό μενού φρέσκα υλικά. Η σελίδα δεν προτείνει το ρυζάλευρο ως πρώτη τροφή (γιατί; εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ), ειδικά για τις περιπτώσεις βρεφών και νηπίων δεν προτείνει έτοιμες συσκευασμένες κρέμες, παιδικά-βρεφικά επιδόρπια γιαουρτιού, τυποποιημένα μπισκότα με ζάχαρη κ.λπ.
  3. Η σελίδα στηρίζει τον μητρικό θηλασμό. Μετά τον πρώτο χρόνο ζωής ενός βρέφους και εφόσον αυτό δεν θηλάζει, η σελίδα υποστηρίζει αποκλειστικά το φρέσκο κατσικίσιο, πρόβειο ή αγελαδινό ή άλλο ζωικό γάλα έως 7 ημερών.
  4. Ο Κατάλογος Τυποποιημένων Προϊόντων, καθώς και τρόφιμα και ροφήματα που δημοσιεύονται στην παρούσα σελίδα καταχωρούνται βάση των συστατικών που αναγράφονται στη συσκευασία την ημερομηνία της δημοσιεύσης. O Web Master και η Διαχείριση ουδεμία σχέση έχουν με τις εταιρείες που αναφέρονται στη σελίδα. Όλες οι πληροφορίες καταχωρούνται από επίσημες πηγές που αναγράφονται στο τέλος κάθε δημοσίευσης.
  5. Οι επισκέπτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν το υλικό της σελίδας μόνο για ιδία χρήση. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή και αναμετάδοση του υλικού αυτού με οποιοδήποτε τρόπο, τμηματικά, συνολικά ή περιληπτικά χωρίς την έγγραφη συναίνεση του Web Master και της Διαχείρισης της Ομάδας Παιδική – Βρεφική Διατροφή με σκοπό την ιδία προβολή. Το υλικό που ανεβαίνει στην σελίδα ανήκει στους δημιουργούς του και προστατεύεται σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία CC – IOT.